Euregiosteden dichtbij Dilsen-Stokkem

Euregiosteden dichtbij Dilsen-Stokkem

MAASTRICHT

De stad trakteert je op alle kleuren. Die warme zonnestralen, de uitbundige terrasjes, eindeloos shoppingplezier en een rijk cultureel aanbod van musea en tal van festivals. Een rondvaart over de Maas of met een Official Maastricht Guide de stad verkennen? Maastricht staat bekend om haar natuurrijke regio, de achtertuin van Maastricht!

www.visitmaastricht.com

LUIK

Luik (Liège) is een stad in Wallonië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt aan de Maas, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Maastricht. De stad is de laatste jaren aan een toeristische opmars bezig. Halverwege de 20ste eeuw was Luik het centrum van de mijnbouw en staalindustrie. Maar met de teloorgang van de mijnbouw en staalindustrie kwam ook de teloorgang van de stad. Vandaag de dag heeft de stad talloze attracties en is het een ideale stad voor een stedentrip.

www.visitezliege.be

AKEN

Sommigen zeggen dat het drielandenpunt Duitsland-Nederland-Belgie de keizerstad zo uniek maakt. Anderen beweren dat het de Dom van Aken is. Beide zijn correct. Al geloven wij dat er nog veel meer te beleven valt. Dat is slechts één van de zovele dingen die je in Aken kan beleven. Er zijn tal van andere bezienswaardigheden, musea, restaurants en shoppingtips en ervaar zelf hoe rijk het aanbod in Aken is.

www.aachen-tourismus.de

HASSELT

In de hoofdstad van de smaak vind je trendy boetieks, hippe shops, boeiende musea, zonnige terrasjes, lekkere restaurants en kunstige galerijen. Aan de rand van het centrum verken je de Japanse Tuin en de Abdij van Herkenrode.

www.visithasselt.be

Naar top